Menu:

Weer:

Weer New York
© MeteoConsult

Partners:

Reis naar New York

Auto

Het is niet aan te raden om met de auto naar New York te reizen. Parkeerplekken zijn uiterst schaars, diefstal ligt op de loer en bovendien zijn de wegen de hele dag verstopt en houden met name taxichauffeurs er daarom een wilde rijstijl op na.

Vliegtuig

New York City heeft een goede verbinding door de lucht met vluchten vanuit bijna elke hoek van de wereld. In Greater New York City zijn er drie belangrijke internationale luchthavens: John F. Kennedy International Airport, Newark Liberty International Airport en LaGuardia Airport. Vanaf de drie vliegvelden kun je met een taxi naar elke plek in Manhattan voor een vast tarief van $45,00 exclusief tol (maximaal $8,00) en fooi.
Vliegtickets New York Cheaptickets
Vliegtickets New York Ebookers
Voordelige vliegtickets New York Worldticketcenter

Trein

Vanuit Manhattan rijden treinen richting de belangrijkste punten aan de oostkust, zoals Washington, Boston, Baltimore, Philadelphia, New Haven, en Providence. Amtrak (nationale spoorwegmaatschappij) werkt vanuit New York Penn Station, direct onder Madison Square Garden, de 34th Street tussen Avenues 7 en 8. Kaarten kunnen online of telefonisch worden gereserveerd en betaal deze met een creditcard en uw bevestigingsnummer bij een van de elektronische kiosken verspreid over het station.
Amtrak: OfficiŽle site

Rondreizen in New York

Metro en Bus

Voor de bussen en metro's in New York City kun je het best gebruik maken van een MetroCard. De Metropolitan Transit Authority (MTA) verkoopt MetroCards voor gebruik op de New York City bus en metro-systemen. Kaarten kunnen online gekocht worden, bij automaten in de metrostations, en bij veel supermarkten (kijk voor een MetroCard teken op de etalage). De automaten in de stations accepteren credit cards.
MTA: OfficiŽle site

Ferry

 • De Staten Island Ferry gaat van Battery Park in het zuiden van Manhattan naar Staten Island. De veerboot vervoert alleen passagiers en fietsen alleen, vaart elke 30 minuten tijdens de spits, en is gratis. De ferry biedt een prachtig uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de haven van New York tijdens de vaartocht. Zelfs als u Staten Island niet wilt bezoeken, is deze reis zeer aan te bevelen en deze is daarom ook zeer populair bij toeristen.
 • Website Staten Island Ferry
 • New York Waterway vaart veerboten die de stad verbinden met de New Jersey Hudson River Waterfront, en met de punten in Brooklyn en Queens. Deze ferry's zijn niet gratis.
 • Website New York Waterway
 • New York Water Taxi vaart veerboten tussen punten in Manhattan, met enkele verbindingen naar Brooklyn en New Jersey. Hun boten zijn geel geschilderd zodat ze eruit zien als taxi's.
 • Website New York Watertaxi

  Fiets

  Fietsen in Manhattan is niet voor watjes, maar vaak sneller dan het nemen met de metro of een taxi. Het drukke verkeer in New York City maakt het fietsen moeilijk. Als je je op de fiets waagt, zorg er dan voor dat je een helm draagt en over voldoende ervaring beschikt met fietsen in de betonnen jungle van een stad (agressieve taxichauffeurs, voetgangers, kuilen en puin op de weg).
  Website over fietsen in New York

  Te voet

  Voor kortere afstanden, is er geen betere manier om New York rond te trekken dan te voet. Als je met de metro of bussen gaat, zal je bijna zeker moet lopen naar en van stations en haltes. Voor lange afstanden lopen is ook prima en een geweldige manier om de stad te zien.