Menu:

Weer:

Weer New York
© MeteoConsult

Partners:

Bezienswaardigheden in New York

De wereldstad New York biedt tal van bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan het wereldberoemde Empire State Building, geniet van een theatershow op Broadway of maak een wandeling door Central Park. Van theaters tot musea, we hebben echt alle populaire attracties onder de loep gehouden om te zorgen dat je het meeste uit je bezoek aan New York haalt. Geniet er van!

Empire State Building
Bekijk New York City van boven en breng een bezoek aan het Empire State Building. Het Empire State Building is gelegen op 350 Fifth Avenue (tussen de 33rd en 34th Street).
Toen het Empire State Building werd geopend op 1 mei 1931, was het het hoogste gebouw ter wereld (381 meter).
U kunt kaartjes online kopen of in het Empire State Building.
Ons advies: beperk je wachttijd door de tickets van te voren te kopen.
Empire State Building: OfficiŽle site

Statue of Liberty (Het Vrijheidsbeeld)
Het Vrijheidsbeeld was een geschenk van het Franse volk aan het volk van de Verenigde Staten als een symbool van de internationale vriendschap gesmeed tijdens de Amerikaanse Revolutie. Het Vrijheidsbeeld is uitgegroeid tot een Amerikaans symbool van vrijheid.
Tijdens het vervoer van Frankrijk naar New York, kwam ze in 350 stukken. Na aankomst in New York, duurde het vier maanden om haar in elkaar te zetten, en werd voltooid op 28 oktober 1886.
Statue of Liberty Bezoekersinformatie

Central Park
Central Park is al meer dan 150 jaar een welkome ontsnapping aan de betonnen jungle van New York City. Maak een wandeling, een boottocht of gewoon een picknick in Central Park en ontdek zelf waarom Central Park zo populair is.
Central Park herbergt een aantal bekende sculpturen en attracties, zoals:
- Central Park Zoo
- Alice in Wonderland Statue (ten noorden van Conservatory Water, nabij East 75th/76th Streets)
- Angel in the Water Fountain (in Bethesda Terrace in het midden van Central Park op 72nd Street)
- Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir (mid-park van 86th tot 96th Street)
- The Mall (van 66th tot 72nd Street ten oosten van mid-park)
- Strawberry Fields (aan de westkant tussen 71st en 72nd Street)

Riverside Park
Dit lange smalle park strekt zich uit over 4 mijl / 6 km langs de rivier de Hudson in de Upper West Side van New York. Het beschikt over monumenten, zoals:
- Grant's Tomb
- The Soldiers and Sailors Memorial

Metropolitan Museum of Art
Het Metropolitan Museum of Art verwelkomt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaaren biedt een collectie en speciale tentoonstellingen met voor elk wat wils (van oude Egyptische Vazen en Romeinse beelden tot schilderijen van Rembrandt).
Metropolitan Museum of Art: OfficiŽle site

American Museum of Natural History
Het American Museum of Natural History, opgericht in 1869, is een belangrijke wetenschappelijke en culturele instelling. Aan het museum zijn meer dan 200 onderzoekers verbonden. Het museum gelegen op de Upper West Side (Central Park West op 79th Street), is voorzien van indrukwekkende tentoonstellingen en collecties over de menselijke culturen, de natuur en het universum.
American Museum of Natural History: OfficiŽle site

Times Square
Times Square is het meest bruisende plein van New York, bekend om zijn vele Broadway theaters, bioscopen en elektronische billboards.
Times Square is gelegen op de kruising van Broadway en Seventh Avenue en strekt zich uit van West 42nd tot West 47th Street.

Fifth Avenue
Fifth Avenue is een van de beroemdste straten ter wereld. De straat is niet alleen een shopping paradijs met tal van flagship stores, maar kan ook bogen op een aantal beroemde bezienswaardigheden zoals St. Patrick's Cathedral en de Trump Tower.
Fifth Avenue begint net ten noorden van Washington Square en gaat helemaal naar het noorden tot en met 143rd Street in Harlem. Het is een van de duurste straten ter wereld, in het bijzonder het gebied tussen 49th en 59th Street waar enkele van de meest prestigieuze winkels te vinden zijn.
Fifth Avenue Directory (overzicht winkels en bezienswaardigheden aan Fifth Avenue)

Federal Hall
Een van de mooiste klassieke gebouwen van New York bevindt zich aan 26 Wall Street, op de plaats waar George Washington werd ingehuldigd als eerste president van het land.
Federal Hall Bezoekersinformatie